Blåbärsrutor

Hej Hej!
Vad har ni för er i vårt avlånga land? Jag önskar att jag kunde säga att jag blivit mätt på stranden men jag har inte ens besökt den. Antar att det är många med mig som känner sig lite snuvad på sommaren.

 
Saftiga blåbärsrutor
Blåbär i kakan ger en oerhört god och smarrig smak! De går också bra att byta ut dem till hallon eller blanda hälften blåbär, hälften hallon. Filmjölken i smeten kan bytas ut till samma mängd yoghurt eller mjölk. Oerhört saftiga och goda blåbärsrutor som är enkla att göra.

 

blåbärsrutor

 

blåbärsrutor

Ingredienser:
3 ägg
100 smör, smält
4 ½ dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2–3 dl blåbär
1 msk strösocker till blåbären

Garnering:
florsocker

Gör så här:

1 Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form,  22 x 32 cm i diameter med bakplåtspapper.

2 Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet. Sockra blåbären med önskad mängd strösocker i en separat skål.

3 Bred ut hälften av smeten i formen. Strö över hälften av blåbären. Bred ut resten av smeten och avsluta med att strö över de sista blåbären på ytan.

4 Grädda kakan mitt i ugnen i 30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft upp kakan med papperet ur formen och skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan före servering.

/Linda

Kommentera detta inlägg